Eerstelijnszone Scheldekracht | LMN Regio Gent

Eerstelijnszone Scheldekracht

De eerste lijn is in verandering: minister Vandeurzen is volop aan het werken aan de reorganisatie van de zorg in Vlaanderen. Die reorganisatie is vooral nodig om tegemoet te komen aan de toename van het aantal chronisch zieken met complexe zorgnoden. In zijn beleidsnota kiest de minister voor een eerstelijnszorg waar de patiënt centraal staat en vooral integraal benaderd wordt. De minister wil ook dat zorgverleners veel meer interprofessioneel samenwerken om een team te vormen rond de patiënt. Hij kiest eveneens voor een vereenvoudiging en versterking van de eerste lijn.

Algemene informatie over deze reorganisatie is terug te vinden op de website van het Agentschap zorg en gezondheid

Als onderdeel van deze reorganisatie komt er nu de uitdaging om te werken binnen eerstelijnszones: territoriaal afgebakende gebieden waarin de zorgaanbieders in de praktijk zullen samenwerken en worden aangestuurd door een zorgraad.

De aanvraag om een eerstelijnszone voor de gemeenten Melle, Destelbergen, Merelbeke, Wetteren, Wichelen, Laarne, Lochristi en Wachtebeke op te richten werd begin maart 2018 goedgekeurd. In onderstaande mappenstructuur kan je alle informatie hierover terugvinden (dit opent in een nieuw venster).

Indien je de mappenstructuur niet kan zien, klik dan op deze link.

Heb je een vraag, een opmerking, suggestie, ... voor de eerstelijnszone Scheldekracht? Deze mogen bezorgd worden via info@elzscheldekracht.be!