Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Bewegen op Verwijzing (BOV): jaarcijfers 2019

Meer bewegen is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Het project Bewegen op Verwijzing (BOV) wil de "zittende Vlaming" in beweging brengen. Maar hoe zat het met BOV in 2019 in de kleinstedelijke zorgregio Gent?

Dankzij Bewegen op Verwijzing (BOV) kunnen huisartsen patiënten met een tekort aan lichaamsbeweging doorverwijzen naar een Bewegen op Verwijzing-coach. De BOV-coach maakt dan met de patiënt een beweegplan op maat.

Maar hoe zat het met BOV in 2019 in de kleinstedelijke zorgregio Gent (de gemeenten Gent, Destelbergen, Melle, Merelbeke, Lochristi, Wachtebeke, Sint-Martens-Latem, De Pinte, Gavere, Oosterzele)? 

Hoeveel deelnemers waren er? Wie waren de deelnemers? Hoeveel verwijsbrieven werden online verstuurd? Hoeveel consultaties vonden er maandelijks plaats? ...

Bekijk hier enkele jaarcijfers van 2019.

De vorming van de eerstelijnszones heeft gevolgen voor Bewegen Op Verwijzing. Bewegen Op Verwijzing gebruikt de kleinstedelijke zorgregio’s als indeling. Die indeling wordt vanaf midden 2020 vervangen door de eerstelijnszones. Er zal moeten bekeken worden of de lokale partners aldaar het project verder willen opnemen.