Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Postgraduaat Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Wil je als verpleegkundige een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk? Wil je een meerwaarde betekenen voor de patiënten binnen de eerstelijnszorg? Dan is dit postgraduaat iets voor u!

Dit postgraduaat aan de Arteveldehogeschool Gent heeft als doel verpleegkundigen op te leiden die zich willen verdiepen in de specifieke context van een huisartsenpraktijk. En focust op preventie en kwalitatieve begeleiding, educatie en coaching van patiënten met chronische aandoeningen in een multidisciplinaire context.

Bent u verpleegkundige en geïnteresseerd om deze opleiding te volgen?

Kom langs op het volgende infomoment

  • 10 september 2019 van 17.45 tot 20.00 uur campus Kantienberg - Arteveldehogeschool Gent

of contacteer de coördinator van de opleiding:vanessa.gauwe@arteveldehs.be   

Meer info op de website: https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/postgraduaat/verpleegkundige-de-huisartsenpraktijk

Bent u arts en wil u graag meer info over wat een verpleegkundige kan betekenen voor uw praktijk? 

U kunt met al uw vragen terecht bij de opleidingscoördinator: vanessa.gauwe@arteveldehs.be

'Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk’ is niet alleen een functie met toekomst, het is een must voor een praktijk in de eerste lijn om een verpleegkundige in dienst te hebben. Er gebeuren in de eerstelijnspraktijk tal van acties die niet medisch, maar wel verpleegkundig van aard zijn. Evenzo voor de logistieke en administratieve taken. In tijden waarin sprake is van een gebrek aan huisartsen is het onlogisch om huisartsentijd te gebruiken voor taken die door niet-artsen kunnen worden gedaan. Op termijn is dat trouwens onbetaalbaar: volgens het subsidiariteitsprincipe kan een taak best gebeuren door de persoon met de juiste kwalificaties. 

Marc Amant, huisarts