Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Autisme bij volwassenen, een inspiratienamiddag voor professionals

Datum: 
donderdag, 3 oktober, 2019 - 13:00

Tijdens deze boeiende namiddag krijg je een overzicht wat de website van Participate met zijn vele hulpmiddelen kan betekenen in de ondersteuning van volwassenen met autisme. Je gaat tevens in gesprek met volwassenen met autisme en je wisselt expertise uit. Als afsluiter geeft onze gastspreker Marc Serruys jou een inkijk op de elementen die volgens volwassenen met autisme kunnen bijdragen tot een goede relationele basishouding in de begeleiding.

Programma

13u: onthaal

13u30-14u15: Voorstelling van de hulpmiddelen voor volwassenen met autisme op Participate.

Ontdek hoe de Praktische Gids en de Atlas kunnen helpen in de ondersteuning van volwassenen met autisme.

14u30-15u15: In gesprek met ervaringsdeskundigen.

In een tafelgesprek wissel je ervaringen uit over de verschillende thema’s die aan bod komen in de Atlas. Elke tafel wordt geleid door een volwassene met autisme.

15u30-16u30: Marc Serruys: “Begeleiden in autisme: een vertrouwensrelatie”

Elke begeleiding staat of valt bij de samenwerkingsrelatie tussen ondersteuner, de cliënt en zijn of haar omgeving. Maar hoe bouw je aan houvast en vertrouwen in je ondersteuning van volwassenen met autisme? Je krijgt inkijk op de elementen die volgens volwassenen met autisme kunnen bijdragen tot een goede relationele basishouding.

Marc Serruys (psycholoog) is autismeconsulent in het Dienstverleningscentrum De Triangel te Lovendegem. Hij is mede-coördinator van de postgraduaatopleiding Autisme aan de Arteveldehogeschool Gent. Hij heeft ook een zelfstandige praktijk. Hij is auteur van het boek ‘Aan de rand in het midden (over probleemgedrag en autisme)’ (Garant, 2005).

Locatie

Overwale 3, 9000 Gent

Schrijf je in voor het gratis event via https://www.eventbrite.com/e/autisme-bij-volwassenen-een-inspiratienamiddag-voor-professionals-tickets-62301752218?aff=ebapi