Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

HALT2Diabetes

Deze pagina gaat over een actie van het LMN die in het verleden plaatsvond. De info op deze en onderliggende pagina's is mogelijks niet meer up to date.


HALT2Diabetes
Een project van de Diabetes Liga vzw ter ondersteuning preventie van type 2 diabetes  

Neem nu deel aan een innovatief project ter preventie van type 2 diabetes, een primeur in Vlaanderen en België. Mis deze unieke kans niet en maak samen met ons het verschil.

HALT2Diabetes staat voor 'Haalbaarheid van Lokale preventie van Type 2 diabetes'. Het is de bedoeling om een 'low-cost' methodiek te onderzoeken om hoogrisicopersonen voor type 2 diabetes op te sporen in de huisartsenpraktijk en door te verwijzen naar het geschikte leefstijlaanbod.

In dit pilootproject wil de Diabetes Liga vzw, samen met verschillende partners, de huisartsen en andere zorgverleners maximaal ondersteunen en zoveel mogelijke randvoorwaarden voor lokale diabetespreventie in kaart brengen.

De resultaten zullen worden verwerkt in een advies naar de Vlaamse overheid.

Hoe deelnemen?

Zorgverleners werkzaam in de HALT2Diabetes regio's spelen een belangrijke rol in dit project. Dit zowel op vlak van sensibilisatie als screening in de huisartsenpraktijk. Huisarts of apotheker? Registreer nu of vraag meer info aan.

Meer info?

  • Vraag hier meer info aan of ga naar www.HALT2Diabetes.be

  • Download hier de projectfiche HALT2Diabetes. Voor de implementatie van HALT2Diabetes werd goedkeuring verkregen van de Vlaamse overheid als pilootproject bevolkingsonderzoek naar type 2 diabetes. HALT2Diabetes kadert binnen de beheersovereenkomst 'Preventie van en bij diabetes' met de Vlaamse overheid (2012 – 2016).

  • Download de Kernboodschappen diabetespreventie.

Het project is een initiatief van de Diabetes Liga in samenwerking met Domus Medica en wordt gesteund door de Vlaamse overheid. HALT2Diabetes zal in pilootfase worden uitgerold in Gent-Destelbergen-Melle-Merelbeke en Sint-Truiden/Borgloon. LMN Regio Gent, Huisartsenvereniging Gent en Huisartsenkring Merelbeke zijn belangrijke partners in de lokale implementatie van HALT2Diabetes.

Lees hier meer over: