Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Reorganisatie eerstelijnszorg (eerstelijnszones)

De eerste lijn is in verandering: er wordt volop werk gemaakt van de reorganisatie van de zorg in Vlaanderen. Die reorganisatie is vooral nodig om tegemoet te komen aan de toename van het aantal chronisch zieken met complexe zorgnoden. Als onderdeel van deze reorganisatie komt er nu de uitdaging om te werken binnen eerstelijnszones: territoriaal afgebakende gebieden waarin zorgaanbieders in de praktijk zullen samenwerken en worden aangestuurd door een zorgraad.

In ons werkingsgebied zijn er momenteel twee eerstelijnszones (ELZ) in oprichting:

Vanaf 1 juli 2020 zal de overheid niet langer Lokale Multidiscpilinaire Netwerken subsidiëren, maar zullen wij de omschakeling maken naar eerstelijnszones. Het personeel van de LMN's, alsook van enkele andere organisaties, zal naar alle waarschijnlijkheid ingeschakeld worden in de eerstelijnszones. Op die manier zullen er minder verschillende organisaties naast elkaar werken en kan er een geïntegreerde aanpak nagestreefd worden.


In het kader van deze omschakeling zal ook onze website en nieuwsbrief verdwijnen. Om u nu al voor te bereiden op deze omschakeling, geven we u mee waar u vanaf 1 juli 2020 informatie terug kan vinden:

  • Op zoek naar een zorggids met contactgegevens van professionals? Het databestand van onze zorggids is overgeplaatst naar www.desocialekaart.be.
  • Op zoek naar informatie over de zorgtrajecten diabetes en CNI? Ga naar www.zorgtraject.be
  • Op zoek naar informatie over Bewegen op Verwijzing? Ga naar www.bovregiogent.be (of www.bewegenopverwijzing.be)
  • Voor alle andere informatie (buurtbijeenkomsten, trainingen doelgerichte zorg, nieuwe initiatieven...) verwijzen we je door naar www.elzgent.be (voor de stad Gent) en www.elzscheldekracht.be (voor de gemeenten Melle, Destelbergen, Merelbeke, Wetteren, Wichelen, Laarne, Wachtebeke, Lochristi).

Heb je nog vragen bij de transitie naar eerstelijnszones? Contacteer dan zeker Eline of Michiel via de gegevens onderaan deze website.