Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Interprofessionele vorming Gentbrugge-Ledeberg: een terugblik

Op 11 juni ging in het Dienstencentrum Gentbrugge een interprofessionele vorming door voor alle eerstelijns zorgverleners werkzaam in Gentbrugge-Ledeberg. Met maar liefst 56 aanwezigen en heel wat positieve evaluaties kan deze avond een succes worden genoemd!

Onder de noemer 'ken jij je collega-zorgverleners uit Gentbrugge-ledeberg al?' werden alle eerstelijns zorgverleners werkzaam in Gentbrugge-Ledeberg opgeroepen om met elkaar kennis te maken. Deze interprofessionele vorming (IPV) was een initiatief van LMN Regio Gent in samenwerking met deel-SEL Gent. De vorming zelf werd uitgewerkt in samenwerking met lokale zorgverleners. Zij bepaalden de inhoud en het verloop van deze avond.

Geslaagde avond?
Na een korte inleiding door apotheker Carolien Bogaerts over medicatieproblematiek en valpreventie in de eerste lijn, gingen de aanwezigen in kleine multidisciplinaire groepjes in overleg met elkaar rond casussen. Welke disciplines zijn er zinvol bij deze patiënt? Hoe organiseren we samen de zorg? Kortom, in kleine groep werden er oplossingen gezocht voor complexe zorgsituaties. Dankzij een plenaire terugkoppeling leerden de casusgroepjes ook van elkaar. U kan de powerpoint en het verslag van deze avond downloaden.

De avond werd zeer positief geëvalueerd, zo blijkt ook uit deze getuigenissen:

"Felicitaties voor de organisatie! Elkaar kennen en begrijpen is een goed beginpunt om tot een constructieve samenwerking te komen."
"Dit moet vaker georganiseerd worden"

Een volledige evaluatie kan u hier terugvinden. Zegt een beeld voor u meer dan woorden? Dit waren onze aanwezigen:

Alle foto's van deze avond kan u trouwens hier terugvinden!

Wil u ook kennismaken met lokale collega's?
Wil u ook een interprofessionele vorming organiseren in uw buurt waarbij u kan kennismaken met uw lokale collega's? Op deze pagina staan onze andere geplande vormingen. Staat uw regio er niet bij? Contacteer het LMN en wij bekijken wat er mogelijk is.